Registreren FAQ Gebruikerslijst Zoeken vlinderhondjes

vlinderhondjes » Belangrijke informatie voor pupkopers!!! » U wilt een vlinderhond puppy ???
Dit subforum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk.  Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk. Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
U wilt een vlinderhond puppy ???
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 09:34:53 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


HEEL GOED OVER NADENKEN

U wilt dus een vlinderhond pup. Waarom speciaal een vlinderhond? Natuurlijk is een vlinderhond met zijn klein lijfje en altijd kwispelend staartje om op te vreten. Zeker weten. Maar dat schattige pupje is al na een paar maanden uitgegroeid tot een puber. Vindt u hem dan nog steeds leuk? Ook staat de vlinderhond bekend als een kindvriendelijke en gemakkelijke hond. Helemaal waar. Een goed opgevoede vlinderhond is een fantastische kameraad voor het hele gezin, waarmee je lekker kunt knuffelen, wandelen en spelen. Maar die opvoeding gaat niet vanzelf. Daar moet je heel veel voor doen. Een Vlinderhond in huis brengt niet alleen maar plezier en gezelligheid, er zijn ook nadelen. Daar moet u van tevoren goed over nadenken.
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
...
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 09:42:33 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


ENKELE BELANGRIJKE PUNTEN OP EEN RIJTJE

De basisopvoeding van pup tot volwassen hond duurt anderhalf jaar, dat doet u dus niet even in drie weken vakantie. Het eerste jaar is best een beetje afzien. De eerste week komt u slaap tekort omdat de pup 's nachts nog niet alleen kan zijn. Zolang hij niet zindelijk is, loopt u de hele dag achter hem aan. Uw vlinderhond kleuter moet onder uw leiding de wereld leren kennen. Dat kost u elke dag zeeŽn van tijd. Verder is een jonge vlinderhond onstuimig, zit vol streken en luistert soms voor geen meter. U zult dat met geduld en verstand in goede banen moeten leiden. Een puppycursus en een paar vervolgcursussen zijn daarvoor beslist nodig. Alleen door veel met hem bezig te zijn, bouwt u een band op met uw hond en wordt hij uw gehoorzame, trouwe maatje. Wilt u zoveel energie in uw pup steken?
Ook als hij geen pup meer is, heeft uw vlinderhond tijd en aandacht nodig. Een volwassen vlinderhon is een sportieve hond die niet genoeg heeft aan drie keer per dag een blokje om. Hij moet minstens ťťn keer per dag een half uur of langer los kunnen rennen op een veilige en verantwoorde plek. Een vlinderhond is een echte gezinshond, daarom kiest u immers voor dit ras! Die kun je niet vijf hele dagen per week alleen thuis laten. Een vlinderhond die te veel alleen zit, wordt een drukke, aandachtvragende, gestoorde neuroot. Niet de fijne, betrouwbare kameraad die u voor ogen heeft. Om die te krijgen, zult u elke dag gedurende het hele leven van de hond voldoende tijd voor hem moeten vrijmaken. Dat betekent 1 ŗ 2 uur per dag met hem bezig zijn en dat 12 tot 14 jaar lang. Heeft u daar tijd voor?
Kunt u het zich voorstellen? Met een vlinderhond in huis liggen er elke dag wel haren en zand op de vloer, maar twee keer per jaar is het ťcht feest. Dan laat zijn dikke dubbele vacht los en u wilt niet weten wat daar vanaf komt! Een vlinderhond behalve een hoop gezelligheid, ook een hoop extra poetswerk met zich mee. Heeft u daar zin in?
Verder kost een vlinderhond behoorlijk wat geld. De aanschafprijs van een pup is gemiddeld 750 euro, maar daarna gaat hij nog veel meer kosten. Het begint al met de puppyuitzet: bench, mand, kleedjes, riem en halsband, voerbakken, speeltjes. Een zak brokken van goede kwaliteit kost zo'n Ä 45,--. Een puppycursus en later de vervolgcursussen kosten rond de 30 euro. En dan de dierenartskosten! De pup moet nog een paar keer worden ingeŽnt en heeft wormkuurtjes nodig. Kassa! Een sterilisatie of castratie is al gauw een paar honderd euro. In ieder hondenleven komen wel eens ziekten en ongelukjes voor waarmee u naar de dierenarts moet en waar u dus een hoop geld aan kwijt bent. Het mag niet zo zijn, dat de hond geen doktershulp krijgt omdat u het niet kan betalen. Kunt u zich een hond financieel veroorloven?
Ten slotte: heeft u er ook over nagedacht hoe uw leven er over een aantal jaren uitziet? Een vlinderhond kan wel 12 tot 14 jaar oud worden. Past een hond straks nog in uw leven, als u misschien een jong druk gezin heeft of weer wilt gaan werken of juist van uw vrije tijd wilt gaan genieten en verre reizen wilt maken? Het ergste wat u uw hond kunt aandoen, is hem wegdoen. Zijn hele wereld stort dan in. Het kost een hond wel een jaar om ergens anders te wennen, hoe fijn het daar ook is. Hij wil geen vreemd fijn huis, hij wil zijn eigen fijne huis, en dat is bij ķ. Met de aanschaf van een vlinderhond neemt u een grote verantwoordelijkheid op u, een verantwoordelijkheid die pas eindigt aan het einde van zijn leven. Bent u bereid de komende 12 jaar of langer rekening te houden met uw vlinderhond?
Als u over al deze zaken goed heeft nagedacht en u weet zeker dat u een labrador een fijn leven kunt en wilt bieden,
dan kunt u de volgende stap zetten: op zoek naar een betrouwbare fokker.
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Haastige spoed is zelden goed
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 09:49:16 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


OP ZOEK NAAR EEN BETROUWBARE FOKKER
De knoop is doorgehakt: er komt een pup in huis. De volgende vraag is: wanneer wilt u de pup in huis hebben? Natuurlijk 't liefst zo snel mogelijk. Maar verstandig is dat niet. Het is veel beter om u eerst goed te oriŽnteren. Wees kritisch, ook al betekent het dat u misschien een paar maanden moet wachten op uw pup. Uw labrador maakt de komende 12 tot 14 jaar deel uit van uw gezin, dan maken die paar maanden toch niet uit! Beter nu wat langer wachten op een verantwoord gefokt pupje, dan straks spijt van een overhaaste aankoop.

De meeste mensen willen een vlinderhond gewoon als lieve, gezellige huishond. Maar misschien lijkt u het u ook leuk om eens een keer naar een show te gaan? Of wilt u bijvoorbeeld behendigheid gaan doen? Dan moet u helemaal kritisch zijn en op zoek gaan naar een nest waarvan beide ouderdieren showkwaliteit hebben of uitblinken in de hondensport. De fokker moet die kwaliteiten wel kunnen aantonen met showuitslagen of werkdiploma's.

Waar moet u beginnen als u een vlinderhondje wilt aanschaffen?

* Het beste is om eerst te gaan kijken bij diverse fokkers die een nestje gepland hebben. Bv http://www.roastarrys.nl/

*Een andere manier is zelf op internet naar fokkers zoeken. Het aanbod daar is echter zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom eerst wat achtergrond-informatie
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
8 gouden tips
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 10:01:36 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


Bij het uitzoeken van een goede fokker kunt u op de volgende punten letten:

1. Wat voor soort fokker is dit, een rasspecialist, een handelaar of een particulier? Een goede graadmeter hiervoor is het aantal honden dat de fokker heeft, het aantal rassen en het aantal nesten dat hij per jaar fokt. Meer dan twee rassen, meer dan vijftien honden (en allemaal in kennels) en ook nog meer dan drie of vier nesten per jaar? Dat lijkt verdacht veel op een bedrijf. Twijfelt u, kijk dan verder: hoe gaan ze met hun honden om, komen de honden ook in huis, worden ze uitgelaten of zijn er speelweiden, wordt ermee geshowd of getraind? Als dit soort zaken verder wel in orde is, kŠn het een goed adres zijn.

2. Zijn er ook oudere honden in huis? Als er alleen maar honden in de "vruchtbare" leeftijd zijn, worden de uitgefokte honden dus weggedaan. U kunt u dan afvragen hoeveel deze man / vrouw om zijn honden geeft.

3. Stelt de fokker het op prijs als u voor een kennismakingsgesprek komt? Een goede fokker laat u vol trots zijn kennel en honden zien en heeft plakboeken vol papieren en foto's, waar hij graag met u over praat. Kennels waar u niet verder komt dan een kantoortje en waar u niet alles mag zien, moet u maar overslaan. Daar is blijkbaar iets te verbergen.

4.Wat heel belangrijk is: wil de fokker ook van alles over ķ weten? Een goede fokker wil weten waar zijn pups terechtkomen en stelt ook eisen aan de koper. Hij zal willen weten waarom u juist een labrador wilt, hoe u de pup wilt gaan opvoeden, of er een deel van de dag iemand thuis is, enz.

5. Hoe vindt u de honden van deze fokker? Zien ze er goed verzorgd uit? Spreekt het type u aan? Hebben ze de diploma's en kwalificaties waar u naar op zoek bent? Hoe is hun gedrag ten opzichte van u, komen ze vrolijk en vriendelijk naar u toe? Hoe gedragen ze zich naar elkaar?
Wat voor indruk maakt de fokker op u? Heeft men alle tijd voor u, krijgt u duidelijk antwoord op uw vragen? Maakt de fokker een deskundige indruk? Is het er schoon en goed georganiseerd? Het moet klikken tussen de fokker en u, u moet er een prettig gevoel bij hebben. Zo niet, dan gaat u gewoon naar een ander.

6. Als het nest geboren is, mag u dan een paar keer komen kijken? Het is heel gebruikelijk dat er de eerste twee of drie weken geen bezoek mag komen om de moederhond rust te gunnen. Maar daarna moet u toch minstens twee keer welkom zijn. Een goede fokker eist dat zelfs, omdat hij u veel te vertellen heeft en omdat hij u ook een beetje wil leren kennen.

7. Waar zijn de moederhond en pups gehuisvest? Liggen ze in huis of in een kennel? Op zich hoeft het niet verkeerd te zijn als het nest in een kennel ligt, als de pups maar veel in huis mogen komen. In ieder geval moeten de pups veel in handen komen en ze moeten allerlei speelgoedjes krijgen. Als ze een week of vijf zijn, moeten ze ook buiten kunnen spelen. Het is helemaal mooi, als de fokker ze vanaf zes weken ook al een keertje mee op straat neemt of in de auto.

8. Werkt deze fokker met een koopcontract en wat gebeurt er als de pup een gebrek blijkt te hebben? Is er een terugkomdag, komt de fokker de stamboom zelf brengen? Kunt u ook later nog met vragen of problemen terecht bij de fokker?

Als het merendeel van deze punten positief is, kunt u met een gerust hart een pupje bij deze mensen kopen. Labradorpups zijn populair en goede fokkers werken vaak met een wachtlijst. Reken er dus op dat u een tijdje moet wachten voordat er een pup voor u is. Beschouw het maar als "in verwachting zijn" van uw pup en besteed de wachttijd door u goed voor te bereiden op de komst van uw pupje.
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
in verwachting ...
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 10:04:18 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


IN VERWACHTING VAN U PUPJE

U heeft uw fokker gevonden, leuke mensen met prachtige, lieve honden. U bent wezen kijken en kwam helemaal enthousiast thuis. U heeft de gezondheidsuitslagen en eventuele show- of werkkwalificaties van de honden gezien en kreeg daar tekst en uitleg bij. U kon al uw vragen stellen en kreeg uitgebreid antwoord. Het was er gezellig, schoon en netjes. Binnenkort wordt ťťn van hun teven gedekt door een mooie, gezonde reu, of misschien is er al een teef drachtig. U kunt bij hen op de wachtlijst komen. Vergeet niet te vragen hoeveel mensen er al op de wachtlijst staan. Misschien is het verstandig u ook nog ergens anders op de wachtlijst te laten zetten. Stel dat de teef niet drachtig wordt, of er worden te weinig pups geboren, dan vist u achter het net. Vraag ook hoe de toewijzing van de pups straks gaat. Mogen de pupkopers zelf kiezen in volgorde van de wachtlijst, wijst de fokker de pups toe of gebeurt het in overleg?

In de tijd tot de pup komt, kunt u enkele boeken lezen over pupopvoeding. Bent u niet zo'n lezer? Er zijn ook video's en dvd's te koop. Hopelijk bent u in de tussentijd jarig of is het Sinterklaas. Dan weet u wat u kunt vragen! Ook kunt u alvast gaan kijken bij diverse puppycursussen in uw omgeving. Vraag hoe ze te werk gaan, kijk hoe ze met de puppy's en baasjes omgaan, welke methode ze gebruiken, of de trainers u aanstaan, of de lesdagen en -tijden u uitkomen, of er vervolgcursussen zijn, enz.

Vaak zal de fokker de mensen op zijn wachtlijst op de hoogte houden van de stand van zaken. Maar u kunt ook zelf af en toe een mailtje sturen om te vragen hoe het ervoor staat. Is de teef al loops, hoe is de dekking gegaan, zijn er na 4 weken op de echo pups te zien? De draagtijd van een teef is 9 weken. Zeker als de teef erg vol zit, komen de pups vaak al rond de 60e dag. Als u goed contact heeft gehouden gedurende de wachttijd, zal de fokker vast en zeker direct wat foto's van de pasgeboren pupjes naar u mailen en bijzonderheden als reutjes, teefjes, kleuren, geboortetijden en gewichten. En dan kunt u de dagen gaan aftellen tot u voor de eerste keer mag komen kijken.
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
DE NESTPERIODE: HOE HET BIJ EEN ZORGZAME FOKKER GAAT
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 10:08:20 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


DE EERSTE 2 WEKEN

Bij een nette fokker ligt de moederhond met haar pups in een zogenaamde werpkist. Dit is een bak van gelakt hout of waterbestendig multiplex, in ieder geval glad materiaal dat goed schoon te houden is. Rondom aan de binnenkant zitten de "doodligstangen". Die zorgen ervoor dat een pup niet doodgedrukt kan worden tussen de rug van mams en de wand. Pasgeboren pupjes kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet zelf regelen. Ze hebben daarom extra verwarming nodig. Dat kan met een warmtelamp boven de werpkist of met een warmteplaat op de bodem van de kist. De omgevingstemperatuur moet voor de pups ongeveer 26ļ C zijn. Veel fokkers gebruiken oude kranten als nestmateriaal. Dat is hygiŽnischer dan bijvoorbeeld zaagsel dat veel stof bevat en dat in de bekjes kan komen. Op de kranten ligt een vetbed, een soort synthetische schapenvacht die makkelijk in de wasmachine kan op 60ļ en die zo weer droog is.

Een zorgzame fokker zal de pups direct na de geboorte merken om ze uit elkaar te houden. Dat kan met gekleurde wollen draadjes om de nek of met een stip nagellak. Je hebt dan bijvoorbeeld "nekje" (stip in de nek), "staartje" (stip op de staart) enz. Ook zal een zorgzame fokker de pups iedere dag wegen. Zo kan hij in de gaten houden of elke pup zich voorspoedig ontwikkelt. Een pasgeboren labradortje weegt ongeveer 400 gram. Bij een groot nest kunnen de geboortegewichten wat lager zijn, bij een klein nest kunnen er dikkerdjes van wel ruim een pond bijzitten. Na een week zijn de geboortegewichten ongeveer verdubbeld en na twee weken ongeveer verdriedubbeld. Gele labradorbaby's worden met roze neusjes en voetzooltjes geboren. Het donkere pigment ontwikkelt zich pas na een paar dagen. Een pup met heel mooi pigment krijgt zelfs een donker buikje!

Vlak na de bevalling heeft de moederhond vooral behoefte aan rust en privacy. De eerste veertien dagen zijn de meeste teven erg beschermend ten opzichte van hun puppy's. Ze komen alleen heel snel even van het nest af om hun behoeften te doen en te eten, maar het liefst liggen ze dag en nacht bij hun pups. De werpkist staat daarom op een rustige plek, afgeschermd van de andere honden in huis. Een verstandige fokker zal de eerste twee tot drie weken geen bezoek van pupkopers toestaan omdat dat alleen maar onnodige stress geeft bij de moederhond.

Wel is het heel belangrijk dat de pups vanaf hun geboorte elke dag enkele keren in handen worden genomen en dat ermee geknuffeld wordt, bij voorkeur door verschillende mensen. Zo raken ze vertrouwd met mensengeurtjes. Ze worden "ingeprent op mensen", heet dat.
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
De derde en vierde levensweek
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 10:09:47 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


Na ongeveer veertien dagen gaan bij de pups de oogjes open. Die zijn in het begin donkerblauw en nog erg lichtgevoelig. Pas na een paar dagen kunnen de pups er echt mee kijken. Nu gaan ook de oortjes open en beginnen ze te reageren op geluiden. Daarna komen de tandjes door. Die zijn vlijmscherp zodat moeder het ineens stukken minder leuk vindt om ze te voeden. Drinkende pups trappen met hun voorpootjes aan weerszijden van de tepels. Met een week of drie zijn de nageltjes zo lang geworden dat de moeder onder de krassen komt te zitten. Hoogste tijd voor de fokker om de nageltjes te knippen. Ook horen moeder en pups in de derde week hun eerste wormkuurtje te krijgen.

De pups worden steeds krachtiger en oefenen volop met lopen en springen. Het eerste spelgedrag ontstaat, in elkaars bekjes bijten of in de oren van mams. De pups reageren ook al op mensenstemmen. Als je op een hoge, vrolijke toon tegen ze praat, draaien ze hun kopjes naar het geluid toe, beginnen te kwispelen en komen op het geluid af. Ze vinden het heerlijk om in mensenhanden te zijn. De fokker zal nu ook speelgoed in de werpkist leggen, zodat de onderzoek- en speldrift van de pups wordt gestimuleerd. De fokker biedt daarmee een "verrijkte" of "prikkelrijke" omgeving aan. Pups die zo opgroeien, hebben een voorsprong op pups die met zeven weken nog helemaal niks kennen. Als het nodig is, kunnen de pups vanaf drie weken wat puppymelk bijgevoerd krijgen.

De moederliefde van een teef is hevig, maar kort. Na een week of drie houden de meeste teven het al weer een heel stuk voor gezien. Moedertje is dan niet meer zo superbezorgd, de andere honden in huis mogen komen neuzen bij de pups, ze gaat zelf weer regelmatig in de huiskamer liggen en meldt zich als de riemen worden gepakt. Dat is ook het moment dat het eerste puppybezoek mag komen en dat u de pups dus voor het eerst in het echt ziet. Vergeet uw fototoestel of videocamera niet!

Bij de meeste fokkers mag u bij het eerste bezoek nog niet kiezen. Er valt immers nog nauwelijks iets te zeggen over de verschillende karaktertjes of eventuele jachtaanleg of showkwaliteit. Om ervoor te zorgen dat uw toekomstige hondje uw lucht al goed ingeprent krijgt, kunt u elke pup een tijdje tegen u aan houden en ermee knuffelen. Een goede fokker zal u veel informatie willen geven. Hij zal u daarom niet gedurende het hele bezoek bij het nest laten zitten. Op een gegeven moment is er koffie en wordt het gesprek rond de tafel voortgezet. Het is verstandig om van tevoren al uw vragen op te schrijven, zodat u niks vergeet. Na de koffie mag u nog een keer naar de pups gaan kijken en dan zit het eerste bezoek er alweer op.
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
De vijfde en zesde week
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 10:10:55 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


In de loop van de vierde levensweek moeten de pups gelegenheid krijgen om de wereld buiten de werpkist te verkennen. Sommige fokkers zetten een puppyrennetje om de werpkist heen, andere verhuizen de pups naar een andere ruimte. Het blijft belangrijk dat de pups veel contact hebben met mensen en dat ze elke dag een uurtje in de huiskamer of keuken mogen rondlopen. Zo kunnen ze wennen aan een huiselijke omgeving. Ook moeten ze elke dag een paar nieuwe, onbekende voorwerpen krijgen die ze kunnen onderzoeken en waar ze mee kunnen spelen. Een lekke voetbal, een oude stoffer, een grote dennenappel, een plastic fles met rammeltjes erin, een kartonnen doos, enz. enz. Het is fijn als de fokker ze in deze periode ook voorzichtig laat wennen aan harde geluiden en knallen. Zo zal uw hondje later niet snel in paniek raken van onweer of vuurwerk. Toekomstige jachthondjes zullen zo beter schotvast worden.

In deze periode worden de pups "gespeend". Dat betekent dat ze van de moedermelk overschakelen op vast voedsel. Dat gebeurt geleidelijk aan. Eerst wat puppymelk, dan geweekte brokjes erdoor, dan harde puppybrokjes en eventueel versvleesvoer en wat groente en fruit. Als de pups zes weken zijn, horen ze op vier maaltijden per dag te zitten. In de vijfde levensweek krijgen ze hun tweede wormkuurtje.

Bij goed weer kunnen de pups nu ook af en toe buiten spelen, in de buitenkennel of op een speelweitje. Ook dit is belangrijk voor hun ontwikkeling. Weer leren ze dat de wereld een stukje groter is, dat er bomen zijn en wind en gras, ze horen straatgeluiden, maken misschien kennis met de grasmaaier, een parasol, de droogmolen, een sproeier, enz.

Met vijf ŗ zes weken komen de puppykopers meestal voor de tweede keer op bezoek. Bij dit bezoek mag u uw pup uitkiezen of krijgt u te horen welke pup van u is. Als de fokker de mensen zelf laat kiezen, gebeurt dat meestal op volgorde van de wachtlijst. U weet dan al van tevoren of u als eerste, tweede, derde, enz. mag kiezen, of dat u de laatste bent en dus geen keus heeft. Omdat dit systeem nogal wat bezwaren heeft, kiezen veel fokkers ervoor om zelf de pups te verdelen. De fokker heeft door alle gesprekken met u een goed beeld gekregen van wat u zoekt. Hij kent de pups door en door en kan goed beoordelen welk hondje het beste bij u past. De fokker probeert daarbij zo veel mogelijk rekening te houden met de voorkeuren van de puppymensen voor een bepaalde pup.
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
De grote dag: het ophalen
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 10:14:37 Reageren met citaat
tequiero*-..pequeno
Site Admin
 
Geregistreerd op: 12 Aug 2008
Berichten: 65


De pups zijn gechipt, de fokker kan nu afspraken gaan maken voor het ophalen. een pup mag niet jonger dan zeven weken van zijn moeder worden gescheiden. Bovendien is het verstandig om de chip een paar dagen tijd te geven om in te kapselen. Vlak na het inbrengen kan hij er nog uitvallen, vooral als de pup meteen een halsbandje om krijgt of in het nekvel wordt gepakt. Het is dus niet de bedoeling dat de pups direct na het chippen worden meegegeven, ook al zou het in principe kunnen. Een verstandige fokker doet dat niet. Als u de afspraak maakt voor het ophalen, kunt u ook even navragen hoe u moet betalen, contant of per bank. Kom altijd minimaal met z'n tweeŽn, zodat de pup in de auto bij iemand op schoot kan liggen. En probeer zo vroeg mogelijk weer thuis te zijn, zodat uw hondje ruim de tijd heeft om aan z'n nieuwe huis te wennen voordat hij de eerste nacht in gaat. Een goede fokker zal dit soort zaken overigens uitgebreid met u doorspreken.

Een vlinderhondje van 7 weken hoort ongeveer 800 g te wegen. Een paar g meer of minder is prima, maar een pup die met 7 weken minder dan 500 g weegt, is toch echt te klein. Dan klopt er iets niet.

U behoort, behalve het Europese Dierenpaspoort, in ieder geval een voedingsschema mee te krijgen. Een goede fokker geeft nog veel meer mee: kopieŽn van de papieren van paps en mams, een map met adviezen, een zak brokken of een puppypakket, een lap met de nestgeur, een vertrouwd speeltje, wat foto's van de nestperiode, enz. enz. Ook het koopcontract moet nog ingevuld worden.

En dan begint u samen met uw pup aan het grote avontuur dat HOND heet. Als u uw pupje bij een betrouwbare fokker heeft gekocht, zal die de volgende dag even bellen om te vragen hoe de reis en de eerste nacht gegaan zijn. Ook later zal de fokker af en toe belangstelling tonen. Met eventuele vragen of problemen kunt u altijd bij hem of haar terecht. Mocht uw hond onverhoopt serieuze gezondheidsproblemen krijgen die een erfelijke basis hebben, dan zal een goede fokker u zelfs de aankoopprijs of een deel daarvan terugbetalen als tegemoetkoming in de kosten.
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
U wilt een vlinderhond puppy ???
  vlinderhondjes » Belangrijke informatie voor pupkopers!!!
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Dit subforum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk.  Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.  Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB © phpBB Group
phpBB Style by Vjacheslav Trushkin.
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum